Dienvidkorejas un Eiropas Savienības ekonomiskās attiecības: fokuss uz Latvijas lomu un potenciālu - Im, Hwije (Latvijas Universitāte, 2025)
Šis maģistra darbs ar nosaukumu "Dienvidkorejas un Eiropas Savienības ekonomiskās attiecības: Latvijas lomas un attīstības potenciāla analīze" pēta ekonomiskās mijiedarbības dinamiku starp Dienvidkoreju, ES un Latviju. Darbs sākas ar teorētiskā ietvara izveidi starptautisko ekonomisko attiecību izpratnei. Tālāk tiek analizēts tiesiskais regulējums, tirdzniecības plūsmas un investīciju modeļi starp Dienvidkoreju un ES, īpašu uzmanību pievēršot mijiedarbībai ar Latviju. Izmantojot kvalitatīvās un kvantitatīvās metodes, pētījums identificē galvenos faktorus, kas ietekmē šīs attiecības, izceļot šķēršļus un iespējas ciešākai sadarbībai, kā arī novērtē Latvijas potenciālu šajā ekonomiskajā ainavā.

This master's thesis, titled "Economic Relations between South Korea and the European Union: A Focus on Latvia’s Role and Potential," examines the dynamics of economic interaction among South Korea, the EU, and Latvia. The study begins by establishing a theoretical framework for understanding international economic relations. It then analyzes the legal framework, trade flows, and investment patterns between South Korea and the EU, with a focus on Latvia's specific exchanges. Employing qualitative and quantitative methods, the research identifies key factors influencing these relations, highlighting barriers and opportunities for enhanced collaboration, and assesses Latvia's potential within this economic landscape.
Economic Relations between South Korea and the European Union: A Focus on Latvia’s Role and Potential
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; economic relations; European Union; foreign direct investment; international trade; Latvia