Digitālas skaņas signālu redukcijas metodes - Jēkabsone, Madara (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs ir veltīts digitālas skaņas signālu redukcijas metožu apskatīšanai. Tiek aplūkota vispārēja skaņas aprakstīšana, kā arī tādas būtiskas transformācijas kā Furjē transformācija (FT) un diskrētā Furjē transformācija (DFT) ar un bez loga funkcijām. Tāpat arī tiek sniegts ieskats skaņas vizualizēšanas iespējās, ko piedāvā programma MATLAB. Visbeidzot tiek aplūkotas signāla retinātās reprezentācijas, Gābora atomi un transformācija, kā arī singulāro vērtību dekomopozīcija (SVD), bāzes reducēšanai.

This work deals with reduced order representations of digital audio signals. Digital representation of sound is examined as well as various important transforms - Fourier transform (FT) and discrete Fourier transform (DFT) - with and without window functions. An insight regarding possibilities of sound visualization provided with programm MATLAB is given. Finally, sparse representation of audio signal, Gabor atoms and Gabor transform, singular value decomposition are described.
Reduced order representations of digital audio signals
Keywords: Matemātika