Mazas sabiedrības ar ierobežotu atbildību uzņēmējdarbības, nodokļu un grāmatvedības organizācijas salīdzinājums Norvēģijā un Latvijā - Jegorova, Santa (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā “Mazas sabiedrības ar ierobežotu atbildību uzņēmējdarbības, nodokļu un grāmatvedības organizācijas salīdzinājums Norvēģijā un Latvijā” tiek pētītas un salīdzinātas mazas SIA saimnieciskās darbības, nodokļu un grāmatvedības organizācijas atšķirības katrā no valstīm. Darba mērķis ir, salīdzinot mazas SIA saimnieciskās darbības uzsākšanu, nodokļu slogu, grāmatvedības organizāciju un finanšu pārskatu iesniegšanas kārtību Latvijā un Norvēģijā, novērtēt atšķirības un identificēt nepilnības, izdarīt secinājumus par katru valsti un izvirzīt priekšlikumus konstatēto problēmu risinājumiem.Noskaidrots, ka uzņēmumu reģistrēt lētāk un ar mazākiem tūlītējiem ieguldījumiem ir Latvijā, toties Norvēģijā ir lētāk algot darbiniekus. Atslēgvārdi: SIA, darbinieki, nodokļi, grāmatvedība, uzņēmējdarbība, Latvija, Norvēģija, salīdzinājums.

The bachelor's thesis "Comparison of business, tax and accounting organization of a small limited liability company in Norway and Latvia" studies and compares small differences in the economic activity, taxes and accounting organization of SIA in each of the countries. The aim of the work is, by comparing the start of economic activity of a small limited liability company, the tax burden, accounting organization and the procedure for submitting financial statements in Latvia and Norway, to assess the differences and identify gaps, to draw conclusions for each country and to put forward proposals for solutions to the identified problems. It was found that it is cheaper to register a company and with smaller immediate investments in Latvia, but it is cheaper to hire employees in Norway. Keywords: SIA, employees, taxes, accounting, business, Latvia, Norway, comparison.
Comparison of business, tax and accounting organization of small Limited Liability companies in Norway and Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; SIA; salīdzinājums; nodokļi; grāmatvedība; Latvija