Fašistiskās kustības Rietumeiropā: salīdzinošs raksturojums (1918-1940) - Zeltīts, Raivis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā ‘‘Fašistiskās kustības Rietumeiropā: salīdzinošs raksturojums (1918-1940)’’ autors apskatīs fašistisko kustību darbību, ideoloģiju, attīstības tendences Rietumeiropas valstīs. Pirmajā nodaļā tiks apskatīta fašisma problemātika un svarīgākās pētnieku atziņas par fašismu kā vispārēju parādību. Otrajā nodaļā autors sīkāk raksturos fašistisko kustību darbības vēsturi un specifiku Apvienotajā Karalistē un Īrijā. Trešajā nodaļā tādā pašā veidā tiks analizētas fašistiskās kustības Beļģijā, ceturtajā nodaļā – Francijā, bet piektajā nodaļā – Nīderlandē. Sekos koncentrētāks salīdzinājums un atbilde uz izvirzīto mērķi. Mērķis ir salīdzināt šīs organizācijas un kustības un noskaidrot, kura no šīm kustībām bija fašistiskāka, kā arī izdalīt tās, kuras tomēr pēc savas būtības nav fašistiskas. Tiks izmantotas tādu fašisma pētnieku kā Rodžera Grifina, Džefrijs Herfa, Džeimsa Gregora u.c. atziņas, kā arī avoti.

In the bachelor work ''Fascist movements in Western Europe: Comparative description (1918-1940)'' the author deals with the fascist movement activities, ideologies, trends in Western European countries. The first chapter deals with the problem of fascism and the main ideas of authors about fascism as a general phenomenon. In the 2nd chapter the author describes the fascist movement history and the specifics in the UK and Ireland. In the third chapter in the same way will be analyzed fascist movements in Belgium, in the 4th chapter - in France, but in the 5th chapter - the Netherlands. After that will follow concentrated comparison and the answer to the objective will be given. The aim is to compare these organizations and movements and to find out which of these movements was more fascist, as well as to distribute those, which, however, by their nature, where not fascist. Author will use works of such fascism researchers as Roger Griffin, Jeffrey Herf, James Gregory, etc., and sources.
Fascist movements in Western Europe: comporative description (1918-1940)
Keywords: Vēsture