Trešo valstu imigrantu integrācijas politika- problēmas un izaicinājumi Latvijai un Eiropas Savienības dalībvalstīm - Čimure, Konstance (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Trešo valstu imigrantu integrācijas politika – problēmas un izaicinājumi Latvijai un Eiropas Savienības dalībvalstīm” ir aplūkotas Eiropas Savienības dalībvalstu imigrantu integrācijas politikas problēmas. Galvenais uzsvars likts uz Latvijas imigrantu integrācijas politiku, jo saskaņā ar pētījumu „Imigrantu integrācijas politikas indekss III” Latvija ir visnelabvēlīgākā valsts imigrantiem. Darba mērķis-izpētīt imigrantu integrācijas politiku Latvijā un atsevišķās Eiropas Savienības dalībvalstīs un noskaidrot nepieciešamos uzlabojumus Latvijas integrācijas politikai, kā arī sniegt priekšlikumus tās pilnveidē. Lai sasniegtu mērķi, ir izvirzīti šādi uzdevumi: salīdzināt Latvijas imigrantu integrācijas politiku ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu imigrantu integrācijas politiku, intervēt integrācijas politikas ekspertu Latvijā, aptaujāt trešo valstu studentus par viņu pieredzi Latvijā, apmeklēt patvēruma meklētāju centru „Mucenieki”. Atslēgas vārdi: problēmas,imigranti

The Master Thesis „Third-Country Immigrant Integration Policy–problems and challenges for Latvia and European Union Member States” covers the problems related to the immigrant integration policy in the European Union Member States. The main emphasis is put on the Latvia`s immigrant integration policy,because in accordance with the study “Immigrant Integration Policy Index III” Latvia is the most unfavorable state for immigrants. The aim-to study the immigrant integration policy in Latvia and also in separate European Member States and to find out about the necessary improvements in Latvia`s integration policy. In order to reach the aim, such tasks have been put forward:compare the third-country immigrant integration policy of Latvia with the other European Union Member State third-country immigrant integration policy, carry out an interview with the Latvia`s expert in the field of integration policy,survey the third-country students about their experience in Latvia,visit "Mucenieki".
Third-Country Immigrant Integration Policy- Problems and Challenges for Latvia and European Union Member States
Keywords: Ekonomika