Tūrisma infrastruktūras attīstība attālākajos Latvijas rajonos - Priževaits, Sandis (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā „Tūrisma infrastruktūras attīstība attālākajos Latvijas rajonos” ir apskatīti četri Latvijas rajoni – Alūksnes, Liepājas, Daugavpils un Ventspils. Ir salīdzināti tūrisma infrastruktūras rādītāji šajos rajonos. Pirmajā nodaļā ir apkopota informācija par tūrisma infrastruktūru, tās piedāvātajiem pakalpojumiem, to lomu tūrismā, priekšrocībām, trūkumiem un darbības specifiku. Otrajā nodaļā autors izvēlēsies attālākās vietas, balstoties uz makroekonomiskajiem rādītājiem, salīdzinās tūrisma datus konkrētās attālākajās vietās, kuras tiks pieminētas otrās nodaļas sākumā. Trešajā nodaļā autors izveidos aptaujas anketu, kura sastāvēs no jautājumiem par tūrisma infrastruktūras elementiem un pozitīvajām un negatīvajām tendencēm tūrismā izvēlētajos rajonos. Vēl autors veiks jauniešu aptauju par Alūksnes rajonu kā tūrisma galamērķi. Bakalaura darba beigu daļā tiek izvirzīti priekšlikumi tūrisma infrastruktūras uzlabošanai un attīstīšanai Alūksnes rajonā. Šī darba izvirzītā problēma, kurai ar priekšlikumu palīdzību tiek meklēti risinājumi, ir Alūksnes rajona nepietiekamā tūrisma infrastruktūras attīstība un jaunu tūrisma infrastruktūras pakalpojumu trūkums. Problēmas risināšanas atvieglošanai, darbā kā analīzes metodes tiek izmantota tūrisma infrastruktūras salīdzināšana četros rajonos; tūrisma speciālistu aptaujāšana; jauniešu aptaujāšana. Šo darbu autors piedāvā izmantot tūrisma infrastruktūrā iesaistītajiem cilvēkiem attiecīgajos rajonos, kā arī TIC visā Latvijā. Darba apjoms: 89 lpp., 9 attēli, 15 tabulas, izmantoto literatūras avotu skaits 33, pielikumos 8 tabulas.

There are analyzed figures of tourism industry of four districts of Latvia – Alūksne, Liepāja, Daugavpils and Ventspils in the Bachelour paper „Development of tourism infrastructure in the more distant regions of Latvia” deals with analysis of figures of tourism industry about four districts in Latvia – Alūksne, Liepāja, Daugavpils and Ventspils. The first part consists of theoretical information about infrastructure of tourism, its suplied services and their role in the tourism, their strengths and weakneses as well as specification. The more distant districts of Latvia are analyzed in the second part. The author has choosen these districts on the basis of the macroeconomical figures. All these figures are compared and analyzed. The third part of the bachelour is a summary of questionnaire. Questions are about industry of tourism and positive and negative development tendencies. The author tried to find - is Alūsne a good aim for tourists. At the end of the paper the author suggests new ideas for faster improvement of the tourism industry in Alūksne. The paper is useful for people working for tourism agencies and in tourism centres. It is also for people who are interested in the torism industry in the more distant regions of Latvia.
Tourism Infrastrukture Development in Distant Regions of Latvia
Keywords: Vadībzinātne