Vārdu krājuma sekmēšana 3 gadus veciem bērniem caur didaktiskajām spēlēm - Beļavska, Dina (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darbu izstrādāja Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes studente Dina Beļavska. Darba mērķis ir analizēt vārdu krājuma sekmēšanu 3 gadus veciem bērniem didaktiskajās spēlēs. Kvalifikācijas darbs tika izstrādāts divos posmos: Pirmajā posmā tika analizēta zinātniskā literatūra par vārdu krājuma sekmēsanu 3 gadus veciem bērniem didaktiskajās spēlēs. Otrajā posmā tika veikts pedagoģiskais izmēģinājums ar didaktiskajām spēlēm, lai paplašinātu vārdu krājumu 3 gadus veciem bērniem. Pedagoģiskajā izmēģinājumā piedalījās 5 „X” pirmsskolas bērni. Veicot pedagoģisko izmēģinājumu apstiprinās, ka bērni darbojoties ar didaktiskajām spēlēm paplašina vārdu krājumu. Otrajā posmā tika veikta arī pedagogu aptauja, kuras rezultāti apstiprina, ka pirmsskolas pedagogi aktīvi mācību procesā iesaista didaktiskās spēles, lai paplašinātu bērna vārdu krājumu. Kvalifikācijas darbs sastāv no 2 nodaļām, 41. lpp., 9 attēliem, 2 tabulām, 6 pielikumiem, 22 literatūras un citiem avotiem.

The qualification work was developed by Dina Beļavska, a student of the Faculty of Educational Sciences and Psychology. The aim of the work is to study the promotion of vocabulary in 3 year old children in didactic games. The qualification work was developed in two stages: In the first stage, the scientific literature on vocabulary facilitation for 3-year-old children in didactic games was analysed. In the second phase, a pedagogical experiment with didactic games to extend vocabulary in 3-year-old children was carried out. 5 X preschool children participated in the pedagogical trial. The pedagogical trial confirms that children expand their vocabulary through didactic games. In the second phase, a teacher survey was also carried out, the results of which confirm that preschool teachers actively use didactic games in the teaching process to extend children's vocabulary. The qualification work consists of 2 chapters, 41 pages, 9 pictures, 2 tables, 6 appendices, 22 references and other sources.
Promoting vocabulary in 3-year-olds through didactic games
Keywords: Izglītības zinātnes; Vārdu krājums; Didaktiskās spēles; 3 gadus veci bērni; pirmsskola