Finanšu analīzes teorētiskie aspekti un to pielietojums SIA "X" saimnieciskās darbības rezultātu novērtēšanā - Spradze, Elīna (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba tēma ir “Finanšu analīzes teorētiskie aspekti un to pielietojums SIA “X” saimnieciskās darbības novērtēšanā”. Darbs sastāv no trīs nodaļām un apakšnodaļām. Pirmajās divās nodaļās ir raksturots gada pārskata, finanšu analīzes un tās rādītāju saturs, savukārt, darba trešajā – to praktiskais pielietojums, uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātu novērtēšanā. Darba izstrādē izmantoti autoru darbi, interneta resursi, kā arī analizējamā uzņēmuma gada pārskati. Analizējamais uzņēmums darbojas nekustamo īpašumu nozarē, kas strauji attīstās, šīs nozares tirgus piedzīvojis strauju pieprasījumu un cenu kāpumu, tādēļ uzņēmumam nepieciešams veikt finansu pārskatu analīzi, jo tā ļauj atklāt svarīgākās mijiedarbības un sakarības, novērtēt tendences, kā arī savlaicīgi noreaģēt uz pārmaiņām. Atslēgvārdi – analīze, novērtēšana, rādītāji, uzņēmums.

The title of the theses is „Theoretical aspects and use of the financial analysis in Ltd. „X” management approach evaluation”.The paper consists of 3 chapters.First two chapters describes annual report, financial analysis and the contents of their indices, but, the third chapter is devoted to the research of their practical aplication in management approach evaluation. This research work was written using mainly authors works, internet resources, and annual reports of the analysed work. Analysed enterprise proceeds in a higly developing estate property field.This field market has experienced quick query and upgrade in prices so why the enterprise needs to carry out statement of financial position thus it helps to bring out main interchanges and coherences,evaluate tendencies and respond to changes. Keywords: analysis,appreciation,showings
Theoretical aspects and use of the financial analysis in Ltd. "X" management approach evaluation
Keywords: Ekonomika