Sociālo prasmju sekmēšanas iespējas latviešu valodas stundās 1.klasē - Veidemane, Tija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba nosaukums: „Sociālo prasmju sekmēšanas iespējas latviešu valodas stundās 1. klasē.” Darba autore: Tija Veidemane Bakalaura darba vadītāja: Mag. paed. Mārīte Poiša Hipotēze: Sociālās prasmes latviešu valodas stundās, 1.klasē tiek sekmētas, ja: •Latviešu valodas stundās tik nodrošināta metožu daudzveidība; •Tiek ievērotas bērnu intereses, pieredze un vajadzības; •Tiek nodrošināta pozitīva vide. Pētījuma uzdevumi: •Analizēt teorētiskās atziņas par sociālajām prasmēm. •Noskaidrot jaunākā skolas vecumposma bērnu attīstības likumsakarības saistībā ar pētāmo problēmu. •Izzināt sociālo prasmju sekmēšanas veidus un paņēmienus latviešu valodas stundās 1.klasē. Pētījuma metodes: •Literatūras analizēšana •Pedagogu intervēšana •Pedagoģiskā novērošana •Pedagoģiskā izmēģinājuma darbība Pētījuma bāze: Gulbenes novada x pamatskolas 1.klase Bakalaura darbs sastāv no divām daļām: pirmajā daļā ir veikta teorētisko atziņu analīze, otrajā nodaļā ir veikts pētījums. Atslēgas vārdi: sociālās prasmes, veicināšana, 1.klase Bakalaura darbs sastāv no: 63 lapām, 4 attēliem, 3 tabulām, 5 pielikumiem, 38 izmantotie informācijas avoti

Title of the bachelor's thesis: "Opportunities for Promoting Social Skills in Lessons of the Latvian Language for the Fist Grade” Author of the work: Tija Veidemane Bachelor's thesis supervisor: Mag. paed. Mārīte Poiša Hypothesis: Social skills in Latvian language lessons, 1st grade are blessed if: • The variety of methods is ensured in the Latvian language lesson; • The interests, experience and needs of children are taken into account; • A positive environment is provided. Research tasks: • Analyze theoretical findings on social skills. • To find out the regularities of the development of the youngest school age children in connection with the researched problem. • To find out the ways and methods of blessing social skills in Latvian language lessons in the 1st grade. Research methodology: • Literature analysis • Interviewing teachers • Pedagogical observation • Pedagogical experiment activity Research base: Gulbene region x primary school 1st grade The bachelor's thesis consists of two parts: in the first part and analysis of theoretical findings, in the second chapter a research is performed. Keywords: social skills, promotion, 1st grade Bachelor's thesis consists of: 63 pages, 4 figures, 3 tables, 5 appendices, 38 used information sources
Opportunities for Promoting Social Skills in Lessons of the Latvian Language for the Fist Grade
Keywords: Skolas pedagoģija; Sociālās prasmes; veicināšana; 1.klase; latviešu valodas stundās