Puantilisms un optiskā krāsu jaukšana vizuālās mākslas stundās sākumskolā - Dzelme, Anita (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba nosaukums: Puantilisms un optiskā krāsu jaukšana vizuālās mākslas stundās sākumskolā. Darba apjoms: 43.lpp., 15.bibliografiski nosaukumi,14.elektroniskie informācijas avoti, 5.pielikumi Pētījuma mērķis: Izpētīt optisko krāsu jaukšanu puantilisma tehnikā sākumskolas vecuma bērniem vizuālās mākslas stundās. Darba saturs: Diplomdarbs izstrādāts , lai pētītu sākumskolas skolēnus vizuālās mākslas nodarbībās optisko krāsu jaukšanu puantilisma tehnikā. Darba uzdevumi:1. Apzināt pedagoģisko un psiholoģisko literatūru par optisko krāsu jaukšanu puantilisma tehnikā. 2.Pētīt puantilismu kā tehniku mākslas darbu radīšanā. 3.Pētīt krāsu izmantošanu puantilisma tehnikā. 4.Izstrādāt stundu plānu un metodes Pētījuma metodes:1.Teorētiskā -Literatūras analīze 2.Praktiskā -Pedagoģiskā novērošana, pētījumu datu iegūšana un analīze. Limbažu mākslas skolas skolēni no 1 un 2 klases Darba rezultāti: Tika apzināta pedagoģiskā un psiholoģiskā literatūra par optisko krāsu jaukšanu puantilisma tehnikā, Izpētīts puantilisms kā tehnika. Tika izpētītas krāsu izmantošanas iespējas , mākslas darbu radīšanā. Izstrādāti stundu plāni vizuālās mākslas nodarbībām. Izstrādāta skolēnu darbu kritēriju vērtēšanas tabula

Working title: Pointilism and optical color mixing art class primary school. Scope work: On page 43, 15.bibliographic titles , 14.electronic information sources,5.attachments Objective of the study:Explore the optical color mixing pointillism technique of primary school age shildren in the visual arts lessons. Work content:Diploma work designed to study primary school children visual arts classes optical color mixing pointillism technique. Work tasks: 1.Identifity the pedadogical and psychological literature on optical color mixing pointillism technique. 2.Research pointillism technique as awork of art creation. 3.Research color using pointillism technique. 4.Elaboration lesson plans and methods. Research methods:1.Literature analysis. 1.Practical – pedagogical observation study data acquisition and analysis. Limbažu art school shildrens from 1st and 2nd class. The results:It was a deliberate pedagogical and psychological literature on optical color mixing pointillism technique ,explore the pointillism technicque . Were studied using color options , creating artworks. Lesson plans designed for visual arts classes. Developed pupils work criteria evaluation tabele.
Pointilism and Optical Color Mixing Art Class Primary School
Keywords: Pedagoģija