Urbānisms Aleksandra Čaka un Vladimira Majakovska poēzijā. - Tihanova, Marija (Latvijas Universitāte, 2013)
Urbānisms Aleksandra Čaka un Vladimira Majakovska poēzijā: bakalaura darbs. – Rīga, 2013. – 59 lpp. Šis pētnieciskais darbs ir veltīts Aleksandra Čaka un Vladimira Majakovska urbānistiskai dzejai. Darbā tiek apskatīts materiāls par urbānismu modernisma literatūrā, analizēts pilsētas tēls dzejnieku-urbānistu Majakovska un Čaka daiļradē, noskaidrots, kādā veidā Majakovska dzejiskā tradīcija ir ietekmējusi Čaka pilsētas dzeju. Analīzei tika izvēlēta Vladimira Majakovska urbānistiskā dzeja, kas tika radīta viņa Pirmsrevolūcijas daiļrades periodā, kā arī Aleksandra Čaka urbānistiskie dzejoļi, kuri tika radīti 20. Gadsimta 30-tajos gados un tika iekļauti viņa dzejoļu krājumā „Mana Paradīze”. Darbs ir paredzēts plašam lasītāju lokam, kurus interesē pilsētas tēls modernisma litaretūrā.

Urbanism in the Poetry of Alexander Čaks and Vladimir Mayakovsky: bachelor's work. - Rīga, 2013. - 59 p. The aim of this research is devoted to urban poetry of Alexander Čaks and Vladimir Mayakovsky. In this research there is given the information about the urbanism in the modernist literature; analyzed the image of the city in the creative work of urbanists Čaks and Mayakovsky, and also there is found out how Mayakovsky’s poetic tradition has influenced Čaks’s urban poetry. The material for analysis became the urban poetry of Vladimir Mayakovsky, which was created in his pre-revolutionary period of creativity, and also urban poems by Alexander Čaks, that he had written in 30s of the 20th century and that were included in his collection of poems “Mana Paradīze” (eng. “My Paradise”). The research is aimed for wide range of readers, who are interested in the image of city in the modernist literature.
Urbanism in the Poetry of Alexander Čaks and Vladimir Mayakovsky.
Keywords: Valodniecība