Sociālie mediji kā ziņu žurnālistu informācijas avots Latvijā - Hoduļina, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Sociālie mediji kā ziņu žurnālistu informācijas avots Latvijā”. Darba mērķis ir izpētīt sociālo mediju izmantošanu Latvijas žurnālistu vidū un noskaidrot, kā tiek vērtēti sociālie mediji informācijas avotu meklēšanas perspektīvā. Darbs sastāv no teorētiskās daļas, metodoloģijas un pētījuma. Teorētiskajā daļā aplūkots sociālo mediju fenomens, pievēršot uzmanību sociāliem medijiem kā informācijas avotam. Savukārt darba empīriskā daļa sastāv no diviem pētījumiem. Pirmkārt, dziļās intervijas ar žurnālistiem un producentiem. Otrkārt, ziņu satura analīze portālos Diena.lv un Delfi.lv. Galvenā atklātā tendence – sociālie mediji ir milzīgs resurss, kas efektīvas lietošanas gadījumā var atvieglot un paaugstināt žurnālista darba kvalitāti, bet tajā pašā laikā sociālie mediji rada draudus informācijas meklēšanas un verificēšanas procesā. Atslēgvārdi: sociālie mediji, tīkli, informācijas avots, informācijas uzticamība, ziņu žurnālistika.

The topic of the bachelor thesis is “Social media as a news source for journalists in Latvia”. The aim of this thesis is to investigate the use of social media among Latvian journalists, and to assess how social media is evaluated as a feasible source of information. The theoretical part first examines the phenomenon of social media, highlighting the use of social media as a source of information. The empirical part of this thesis is comprised of in-depth interviews with journalists and editors, and the analysis of news articles on Diena.lv and Delfi.lv. The research indicated that social media is a vast resource that can enhance and expedite journalist’s work if utilized properly; however, it can also hinder the search for the information. Keywords: social media, network, information source, information reliability, news journalism.
Social media as a news source for journalists in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne