Direktīvas par pakalpojumiem iekšējā tirgū ietekme uz e-pārvaldības attīstību Baltijas jūras reģiona valstīs - Amsone, Dace (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir veikt Pakalpojumu Direktīvas ietekmes novērtējumu uz e-pārvaldības attīstību BJR valstīs. 1. nod.: pārskats par e-pārvaldības kā starp-disciplināras pētniecības jomas attīstību un e-pārvaldes novērtējuma praksi, ANO E-Pārvaldes Indeksa analīze. Piedāvāts socio-lingvistiskais ietvars. 2. nod.: Pakalpojumu Direktīvas piemērošanas jomu un pasākumu novērtējums no e-pārvaldes perspektīvas. 3. nod.: Direktīvas ietekmes novērtējums. Metodes: bibliogrāfiskā izpēte, deduktīvās un induktīvās loģikas metodes, statistiski analītiskā metode, tendenču analīze, kā arī socio-lingvistiskā analīze. Avoti: EBSCO, Eurostat, ANO un PB datubāzes. Atslēgas vārdi: Baltijas Jūras Reģiona valstis; benčmārkings; e-pārvalde; e-pārvaldība; e-pakalpojumi; Iekšējais Tirgus; sabiedriskā vērtība; Pakalpojumu Direktīva

The goal of the present master’s thesis: to carry out the impact evaluation of the development of the Service Directive on the e-governance development in the BSR countries. The thesis consists of 3 chapters. Ch. 1: review of e-governance as an inter-disciplinary research domain and e-government evaluation practice, analysis of the UN E-Government Index. Proposed a socio-linguistic framework. Ch. 2: evaluation of the application and contents of the Service Directive from e-government perspective. Ch. 3: Directive’s impact assessment. Methods: bibliographic research, deductive and inductive logical methods, statistically analytical method, trend analysis, socio-linguistic analysis. Sources: EBSCO, Eurostat, UN and WB databases. Keywords: Baltic Sea Region countries; benchmarking; e-governance; e-government; e-services; internal market; public value; Service Directive
The Influence of the Directive on Services in the Internal Market on the E-governance Development in the Baltic Sea Region Countries
Keywords: Ekonomika