Nacistiskā fotopropaganda Latvijā: laikraksta "Tēvija" attēlu analīze (1941) - Šmite, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „ Nacistiskā fotopropaganda Latvijā: laikraksta "Tēvija" attēlu analīze (1941)” tēma ir nacistu fotopropagandas lietojums laikrakstā "Tēvija" 1941. gada jūlijā – septembrī. Pētījuma problēma – nepietiekamais izpētes process, kas veltīts nacistu fotopropagandai Latvijā. Darba mērķis – izpētīt fotopropagandas specifiku. Darba teorētiskajā daļā aprakstītas divas tēmas, propaganda un fotogrāfija, bet metodoloģiskajā daļā kvantitatīvās un kvalitatīvās kontentanalīzes īpašības. Darbā secināts, ka nacistiskā fotopropaganda "Tēvijā" jūlijā – septembrī bija atkarīga gan no kopējiem propagandas plāniem, proti, radīt un uzturēt sabiedrībā naidu pret krievu armiju un pozicionēt vāciešus kā Latvijas atbrīvotājus, gan saimnieciskajām vajadzībām. Atslēgvārdi: fotopropaganda, "Tēvija", nacionālsociālisms, laikraksti, fotogrāfija

The theme of bachelor thesis „Nazi photo propaganda in Latvia: the analysis of images in the newspaper "Tēvija" (1941)” is the use of photo propaganda in the newspaper "Tēvija" in July – September, 1941. The research problem is the lack of research process, which is dedicated to the Nazi photo propaganda in Latvia. The goal – to find the main features of Nazi photo propaganda. Theoretical part describes two topics, propaganda and photography, but in the methodological part there is described quantitative and qualitative content analysis. The thesis concludes that photo propaganda in the newspaper "Tēvija" depended on both the total propaganda plans, namely, creating and maintaining public hatred against Russian army, and positioning Germans as liberators. Keywords: photo propaganda, "Tēvija", National Socialism, newspapers, photography
Nazi photo propaganda in Latvia: the analysis of images in the newspaper "Tēvija" (1941)
Keywords: Komunikācijas zinātne