2013.gada Latvijas futbola Virslīgas "sarunāto spēļu" atainojums: vietnes "sportacentrs.com" rāmējumu analīze - Gorkšs, Jorens (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir “2013.gada Latvijas futbola Virslīgas “sarunāto spēļu” atainojums: vietnes “sportacentrs.com” rāmējumu analīze”. Darbā autors pētījis interneta vietnes “Sportacentrs.com” 2013.gada futbola Virslīgas “aizdomīgo spēļu” aprakstus. Visi pētījumam atlasītie “Sportacentrs.com” raksti ir analizēti pēc Džeimsa Tankarda rāmējumu identificēšanas pieejas. Autors šādu pētījumu nolēma veikt, jo novērojis, ka Latvijas futbola Virslīgas spēles notiek ļoti daudz aizdomīgu darbību un izskan daudz informācijas par to, ka vairākas spēles ir sarunātas, tādēļ autors vēlējās noskaidrot, vai informācija par iespējamo spēļu negodīgumu parādās arī “Sportacentrs.com” spēļu aprakstos. Darba gaitā noskaidrojās, ka “Sportacentrs.com” spēļu aprakstos neparādās informācija, ka kāda no spēlēm bijusi aizdomīga. Atslēgas vārdi: Rāmējums, futbols, spēļu ietekmēšana, sportacentrs.com, Latvijas futbola Virslīga.

Theme of this bachelor thesis is “Representation of the Latvian football Elite league 2013 "fixed matches" in the site "sportacentrs.com": framing analysis”. Author researched Virsliga 2013 match descriptions on “Sportacentrs.com” site of those games which are considered as fixed. All selected articles for this study was researched by James Tankard framing aproach Author decided to conduct this study, because there is a lot of information about fixed matches in Latvian football, so author wanted to know, if this information is displayed in “Sportacentrs.com” articles. At the end of the bachelor thesis, author concludes that in “Sportacentrs.com” articles there is no information about match fixing. Keywords: Framing, football, match fixing, sportacentrs.com, Latvian football Virsliga.
Representation of the Latvian football Elite league 2013 "fixed matches" in the site "sportacentrs.com": framing analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne