Uztura ietekme uz miopijas attīstību - Cucuzzella, Pietro (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 38 drukātām lapām, satur 2 zīmējumus, 18 grafikus un 9 tabulas. Darba galvenais mērķis bija atrast un parādīt sakarību starp ēšanu un miopijas progresiju. Eksperimentālie pētījumi tika veikti Itālijā uz 100 pacientiem, no kuriem 39 bija vīrieši un 61 sievietes vecumā no 6 līdz 18 gadiem. Eksperimentālo pētījumu rezultāti parāda, ka ēšanai ir būtiska loma miopijas attīstībā.

The Bachelor work is written in English, in 40 pages printed and contains 2 figures, 22 graphs and 10 tables. The main objective of this Thesis is to demonstrate the relationship between the nutrition and progression of myopia. The Experimental Research was conducted on 100 Italian patients, 39 males and 61 females, aged between 6 and 18 years. The results of the Experimental Research show that nutrition has a strong role on the development of myopia.
The role of nutrition in the development of myopia
Keywords: Fizika