Darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtības problemātika - Krastiņš, Armands (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba temats ir “Darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības kārtības problemātika”. Bakalaura darba mērķis ir analizēt darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas un uzraudzības tiesisko regulējumu Latvijā un ārvalstīs, un izteikt priekšlikumus Latvijas regulējuma uzlabošanai. Darbā, galvenokārt, analizēts Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likums, 2007.gada 3.jūlija Ministru kabineta noteikumi Nr.458 “Komersanta – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība”, Eiropas Parlamenta un Padomes direktīva 2008/104/EK, kā arī Starptautiskā Darba Organizācijas konvencija par privātām nodarbinātības aģentūrām. Darbā tiek atklātas galvenās tiesiskā regulējuma problēmas saistībā ar licencēšanu un uzraudzības kārtību, Nodarbinātības valsts aģentūras praktisko darbību, kā arī izteikti priekšlikumi to novēršanai. Darbs sastāv no piecām nodaļām un vairākām apakšnodaļām. Atslēgvārdi: darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēji, Nodarbinātības valsts aģentūra, licencēšana, uzraudzības kārtība, birokrātiskais slogs.

The topic of the bachelor's thesis is “Problems of the licensing and supervision of employment service providers”. The aim of the bachelor thesis is to analyze the legal framework for licensing and supervision of employment service providers in Latvia and abroad and to make proposals for improvement of the Latvia’s regulation. The thesis mainly analyzes the Law on Support for Unemployed Persons and Jobseekers, Cabinet Regulation No. 458 of 3rd July 2007 “Procedure for Licensing and Supervision of Merchants - Employment Service Providers”, Directive 2008/104/EC of the European Parliament and of the Council, as well as International Labor Organization Convention on Private Employment Agencies. The work reveals the main problems of the legal framework regarding licensing and supervision, the practical operation of the State Employment Agency, as well as proposals for their elimination. The thesis consists of five chapters and several sections. Keywords: employment service providers, State Employment Agency, licensing, supervision, bureaucratic burden.
Problems of licensing and supervision of recruitment service providers
Keywords: Juridiskā zinātne; darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēji; Nodarbinātības valsts aģentūra; licencēšana; uzraudzības kārtība; birokrātiskais slogs