Globalizācijas ietekme uz piensaimniecības ekonomiskajiem aspektiem Baltijas valstīs - Skotelis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2017)
Pielietojot salīdzināšanas metodi, ir izpētīta lielāko piena un piena produktu eksportētājvalstu eksporta plūsma, piena ražošanas un pārtsrādes daudzums Baltijas valstīs un Latvijas piena nozarē. Darba izpētes objekts ir globalizācija, pasaules piena tirgus, Baltijas valstu piena ražošanas nozare un Latvijas piena ražošanas nozare. Mērķis ir, izpētot ar globalizāciju, pasaules piena tirgu, Baltijas valstu piena ražošanas nozari saistīto literatūru, noskaidrot kādi ir ekonomiskie aspekti piena nozarē, kurus ietekmē globalizācija. Darba uzdevumi saistīti ar teorētiskās bāzes izpēti, nepieciešamās informācijas apkopošanu un apstrādāšanu, secinājumu un priekšlikumu izstrādi.

Using the comparing method, there have been made research about export flow of dairy and milk products, the amount of milk production and processed milk in Baltic States and Latvian dairy sector. Labor research subject is the globalization of the world’s dairy market, the Baltic States dairy industry and Latvian dairy industry. The goal is exploring the globalization of the world milk market, the Baltic States dairy industry with related literature, to find out what are the economic aspects of the dairy sector, which are affected by globalization. Work tasks related to the theoretical basis of research, information necessary for the collection and processing, finding and proposal development.
Globalization impact of dairy economic aspects in Baltic States
Keywords: Ekonomika; Globalizācija; pasaules piena tirgus; ekonomiskie aspekti; piena ražošana; piena produktu ražošana