SIA „FORIKS” uzņēmuma finansiālās darbības analīze, novērtēšana un attīstības iespējas - Reitere, Lidija (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba nosaukums ir SIA „Foriks” uzņēmuma finansiālās darbības analīze, novērtēšana un attīstības iespējas. Uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšana ir pamats pareizai uzņēmuma vadīšanai un tā nākotnes attīstības perspektīvu nodrošināšanai, tādēļ autore nolēma izpētīt uzņēmuma finanšu situāciju un izstrādāt priekšlikumus attīstības iespējām. Teorētiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu horizontālās un vertikālās analīzes, finanšu koeficientu analīzes. Praktiskajā daļā autore veic uzņēmuma finanšu pārskatu analīzi par 2005. un 2006.gadiem, novērtējot uzņēmuma patreizējo finanšu stāvokli analizējamo periodu laikā, un mēģinot noteikt jauna uzņēmuma stiprās un vājās puses, kā arī veica finanšu analīzi ar mērķi novērtēt un pilnveidot uzņēmuma finanšu darbību. Darba gaitā autore veica uzņēmuma finanšu analīzi, aprēķinot likviditātes, maksātspējas, aktivitātes un rentabilitātes rādītājus, veica bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontālo un vertikālo analīzi. Autore izsaka priekšlikumus finanšu situācijas uzlabošanai, kurus varētu izmantot analizētā uzņēmuma vadība finanšu lēmumu pieņemšanā turpmākai attīstībai. Diplomdarba apjoms ir 60 lappuses, tas sastāv no 4 nodaļām un 3 pielikumiem. Darbā izmantoti 13 attēli, 25 formulas un 19 tabulas.

The title of the diploma paper is “The analysis and evaluation of the financial situation of the enterprise Foriks Ltd”. The evaluation of the financial condition of the enterprise lies on the basis of a correct leadership of the enterprise and on the securing of its future prospects, therefore the author decided to research the financial situation of the enterprise and to work out the suggestions for the improvement of it. In the theoretical part of the paper the theoretical aspects consisting of the horizontal and vertical analysis of the financial statement, as well as the analysis of the financial ratio, have been considered. In the practical part the author has carried out the analysis of the financial reports of the years 2005 and 2006 by assessing the changes in the financial condition of enterprise during the given period of time and providing the financial analysis in order to improve the financial performance of the enterprise. In the process of work the author provided the financial analysis of the enterprise by calculating the liquidity, solvency, activity and rentability ratios, and the horizontal and vertical analysis of the balance and profit- loss account. The author has put forward the suggestions for the improvement of the financial situation to be used by the governing body of the analysed enterprise in accepting the financial resolutions. The diploma paper consists of 60 pages, 4 chapters and 3 appendices. The paper includes 13 pictures, 25 formulas and 19 tables.
The analysis and evaluation of the financial situation of the enterprise SIA „FORIKS”
Keywords: Ekonomika