Ģimenes atbalsta politika - Baltijas valstu salīdzinājums - Pūpola, Sindija Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2019)
Autore bakalaura darbā “Ģimenes atbalsta politika – Baltijas valstu salīdzinājums” pēta, kā ir attīstījusies Baltijas valstu ģimenes atbalsta politika kopš neatkarības atgūšanas 20.gadsimta deviņdesmitajos gados, kā arī veic valstu sniegtā finansiālā atbalsta salīdzinājumu ģimenēm ar bērniem. Bakalaura darba ietvaros autore izvirza izpētes jautājumu - kā atšķiras Baltijas valstīs sniegtais finansiālais atbalsts ģimenēm ar bērniem? Teorētiskajā daļā tiek aplūkoti tādi jēdzieni, kā “ģimene” un “ģimenes atbalsta politika”, kā arī tiek aplūkoti labklājības valsts un ģimenes atbalsta politikas modeļi. Darba noslēgumā tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi turpmākai ģimenes atbalsta politikas pilnveidošanai Baltijas valstīs.

The author of the bachelor's thesis “Family Support Policy - Comparison of the Baltic States” studies the development of the Baltic family support policy since the restoration of independence in the 1990s, as well as compares the financial support provided by the Baltic States to families with children. Within the framework of the bachelor's thesis, the author raises the research question - how does the financial support for families with children in the Baltic States differ? The theoretical part looks at concepts such as “family” and “family support policy”, as well as models of welfare state and family support policies. Conclusions and suggestions for further improvement of family support policy in the Baltic States are made at the end of the thesis.
Family Support policy - Comparison of the Baltic States
Keywords: Politikas zinātne; ģimene; ģimenes atbalsta politika; Baltijas valstis; family; family support policy