Satelīttelevīzijas signāla atšifrēšana - Mirošņičenko, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir veltīts satelīta signāla televīzijas sfērā izpētīšanai. Tiek apskatītas televīzijas signāla, kurš iegūts caur satelīta sakariem, šifrēšanas metodes. Mūsdienu tehnoloģijas ir pārsātinātas ar daudzām metodēm signālu atšifrēšanā veidojot tādu servisu kā kardšārings.Darba mērķis ir izskatīt iespējamās atšifrēšanas legālās un nelegālās metodes praksē, pielietot tās, kā arī izskatīt to legalitātes jautājumu Latvijas Republikas teritorijā.

The main purpose of this work is to learn more about satellite signal in television. The decoding methods of satellite television signal are going to be studied carefully. Modern technologies have a lot of different algorithms of decoding the signal, some of them are used in the service called cardsharing. The main goal is to research available legal and illegal decoding methods, use them and find out whether it is allowed to use them in Latvia.
Satellite television signal decoding
Keywords: Datorzinātne