Atstāstījumu tekstu rakstīšanas prasmju pilnveidošana 4.klašu skolēniem krievu valodas stundās - Ivanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēmas „ Atstāstījumu tekstu rakstīšanas prasmju pilnveidošana 4.klašu skolēniem krievu valodas stundās” aktualitāti apstiprina tas, ka mūsdienās novērota bērnu intereses lasīt makslinieciskus tekstus samazināšanās, nevēlēšanās nodarboties ar rūpīgu un pārdomatu darbu, kas ir nepieciešams atstāstījumu tekstu rakstīšanas procesā. Diplomdarba mērķis: izanalizēt un apkopot mūsdienu lingvodidaktikas pieredzi, kā uzlabot 4.klases skolēnu prasmes rakstīt atstāstījumu tekstus dzimtās valodas macību stundās. Diplomdarbā tiek izskatītas galvenās problēmas, kas saistītas ar jaunākā skolas vecuma bērnu prasmēm rakstīt atstāstījumus dzimtās valodas macību stundās. Izanalizēta un apkopota mūsdienu lingvodidaktikas pieredze, kas saistīta ar jaunakā skolas vecuma bērnu atstāstījumu tekstu rakstīšanu, veikta, dažu veidu macību uzdevumu, kas vērsti uz 4.klases skolēnu iemaņu rakstīt atstāstījuma tekstus, izpēte un aprobacija. Atslēgvārdi: runa, saistītā rakstveida runa, atstāstījums, rakstveida pārstāstījums.

The topicality of diploma paper “Improvement of pupils’ reproduction writing skills in the Russian language lessons in Grade 4” is justified by fact that today`s observed decline of the children interest read the artistic texts, unwillingness to engage in a careful and prudent work, that is necessary in reproduction writing process.The goal of research: to analyze and summarize the today`s didactic linguistics expierence how to improve the pupil`s reproduction writing skills in the native language lessons in Grade 4. There has been conducted the main problems associated with younger school age children reproduction writing skills in the native language lessons. Analyzed and summarized the modern didactic linguistics expierence related to younger school age children reproduction writing skills. It has been theoretically found out and approbate certain types of learning tasks which can improve the children reproduction writing skills in Grade 4. Keywords: speech, linked written speech, reproduction, written narrative.
Improvement of pupils’ reproduction writing skills in the Russian language lessons in Grade 4
Keywords: Pedagoģija