Intervija ar astronoma mazmeitu Ingrīdu Žaggeri - Vilks, Ilgonis (LU Muzejs, 2020)
LU Muzeja eksperta Ilgoņa Vilka saruna ar astronoma, Universitātes Astronomiskās observatorijas direktora Alfrēda Žaggera mazmeitu Ingrīdu Žaggeri. Žaggeres kundze stāsta par sava vectēva darbu, privāto dzīvi, viņa ietekmi uz radiniekiem. Sarunas noslēgumā pievienojās Alfrēda Žaggera māsas Veronikas mazmazmeita Ivonna Straudovska, kura demonstrē ģimenes foto albumus. Pateicoties Ivonnai un Ingrīdai šīs fotogrāfijas pievienotas intervijai.
The Museum of the University of Latvia expert Ilgonis Vilks conversation with Ingrida Žaggere, the granddaughter of the astronomer, director of the University's Astronomical Observatory, Alfred Žagger. Ms. Žaggere talks about her grandfather's work, private life, and his influence on his relatives. At the end of the conversation, Alfred Žagger's sister Veronika's great-granddaughter Yvonne Straudovska joined in, showing family photo albums. Thanks to Yvonne and Ingrīda, these photos have been added to the interview.
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Physics::Astronomy and astrophysics::Astronomy; Latvijas Universitāte; Biogrāfija; Astronomija; Zinātne; The University of Latvia; Biography; Astronomy; Science