Meža nozares loma Latvijas tautsaimniecībā - Ābeltiņa, Antra (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba “Meža nozares loma Latvijas tautsaimniecībā” mērķis ir izpētīt meža nozares teorētiskos aspektus un lomu Latvijas tautsaimniecības attīstībā, kā arī iezīmēt meža nozares ilgtspējīgas attīstības iespējas, ievērojot ekonomiskās, vides un sabiedrības intereses. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā pētītas zinātniskajā literatūrā apskatītās meža nozares jēdzienu definīcijas, situācija Latvijas meža nozarē, valsts loma nozares attīstības regulēšanā. Izvērtēti meža nozares attīstību kavējošie un veicinošie faktori un meklēti iespējamie attīstības virzieni. Secināts, ka Meža nozarei ir nozīmīga loma Latvijas tautsaimniecības attīstībā, bet tās turpmāka attīstība jābalsta uz pievienotās vērtības paaugstināšanas iespējām un darba efektivitātes uzlabošanu.

The aim of Bachelor’s paper "The role of Forest sector in Latvian Economy" is to research the theoretical aspects of the forest sector and its role in the development of the Latvian economy, as well as to outline the sustainable development of the forest sector in accordance with economic, environmental and public interest. Bachelor’s paper consists of an introduction, 3 parts, conclusions and proposals. The definitions of the forest sector have been studied in work. There are analyzed the situation in the Latvian forest sector and the role of public sector in the regulation. In work have been assessed the delaying and contributing factors of the development of the forest sector and looked for possible ways forward. The work includes conclusion that the forest sector has an important role in the development of the Latvian economy, but its further development should be based on value-added promotions, and the efficiency improvement.
The role of Forest Sector in Latvian Economy
Keywords: Ekonomika