5-6 gadus vecu bērnu pētniecisko prasmju sekmēšana dabas vērojumos - Miervalde, Odija (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autors: Miervalde Odija Darba zinātniskais vadītājs//Dr.paed.Dagnija Vigule Pētnieciskā darba temats:5-6 gadus vecu bērnu pētniecisko prasmju sekmēšana dabas vērojumos. Pētnieciskie uzdevumi:1.Apkopot pedagogu un psihologu teorētiskās atziņas par 5-6 gadus vecu bērnu pētnieciskajām prasmēm.2.Raksturot vērojumu dabā nozīmi bērnu pētniecisko prasmju attīstīšanā.3.Veikt pētījumu par 5-6 gadus vecu bērnu pētniecisko prasmju sekmēšanu vērojumos dabā, analizēt iegūtos rezultātus. Pētījuma izmantotās metodes:Teorētiskā:pedagoģiskās un psiholoģiskās literatūras analīze. Empīriskās: bērnu darbības vērojums, datu matemātiskās apstrādes metodes.
Promoting research skills 5-6 year old children in observing nature
Keywords: Izglītības zinātnes; Pētniecība dabā; Pētniecība dabā; Pētniecība dabā; Pētniecība dabā; Pētniecība dabā