Street view tehnoloģijas izmantošanas iespējas cilvēka ģeogrāfijas pētījumos - Boļšakovs, Raitis (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījuma objekts ir Street View tehnoloģija, pētījuma mērķis ir noskaidrot šīs tehnoloģijas izmantošanas iespējas cilvēka ģeogrāfijas pētījumos. Šī mērķa sasniegšanai darba gaitā tiek apkopota informācija par 28 brīvpieejas Street View rīkiem 63 pasaules valstīs, tiek apsekotas un kartētas 11 Rīgas apkaimes, noskaidrojot vienīgā Latvijā pieejamā Street View rīka pārklājuma ciešu korelāciju ar apkaimju iedzīvotāju blīvumu. Tāpat arī tika anketēti studenti, kas apguvuši Google Street View rīku, veicot pētījumu par komercobjektu izvietojuma likumsakarībām gar autoceļiem un rezultātā tiek noskaidrots, ka visi aptaujātie uzskata Street View tehnoloģiju par pielietojamu cilvēka ģeogrāfijas pētījumos. Atslēgas vārdi: brīvpieejas, ielas attēls, tālizpēte.

The subject of this research is Street View technology. The objective of this research is to determine capabilities of Street View technology in human geography researches. To achieve the objective there has been gathered information about 28 open-access Street View tools in 63 different countries, 11 districts of Riga have been visited and mapped to find out that there is a close correlation in these districts between the population density and coverage of the only Street View tool available in Latvia. There has also been a poll between students, who carried out a research about regularities of commercial objects along the major roads using Google Street View and it has been concluded that all of the respondents approve using Street View technology in human geography researches. Keywords: open-access, remote sensing, street view.
Street view technology method in human geography researches
Keywords: Ģeogrāfija