Materiālu apstrādes tehnoloģijas: šūšana un mācību metodika - Šelvaha, Lolita (LU Akadēmiskais apgāds, 2020)
Grāmata paredzēta LU PPMF dizaina un tehnoloģiju skolotāja apakšprogrammas studiju kursiem “Tērpu šūšana” un “Modes dizaina projektēšana”. Mērķauditorija ir topošie un esošie dizaina un tehnoloģiju (mājturības un tehnoloģiju) skolotāji. Mācību līdzeklis sastāv no sešām nodaļām. 1. nodaļā aplūkoti dizaina produkta izveides posmi ar piemēriem. 2. nodaļā aprakstīti roku dūrieni un iespējas tos izmantot dizaina procesā un šūšanas tehnoloģijas apguvē pamatskolas izglītības pakāpē. 3.–6. nodaļā aplūkoti jautājumi par tekstila tehnikām – aplikāciju un mozaīku; kā paraugus un prototipus izmantot dizaina produktu izstrādē. Apskatīti iepirkumu maisiņi, to veidi un tas, kā iepirkumu maisiņš kļūst par dizaina izstrādājumu. Dizaina problēmas risinājums ir atsegts svārku šūšanā bez konstrukcijām un piegrieztnēm. Visās nodaļās ir aprakstīti un ilustrēti iespējamie uzdevumi un mācību metodika dizaina procesa posmu un šūšanas tehnoloģijas apguvei. Mācību līdzeklis paredzēts dizaina un tehnoloģiju skolotāja apakšprogrammas studentiem.
Keywords: Šūšana; Mācību metodika; Materiālu apstrāde; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::TECHNOLOGY