SIA “Moduss Group” finanšu stāvokļa analīze un uzlabošana - Boļilaja, Arina (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz speciālajā literatūrā raksturotām finanšu analīzes metodēm, izvērtēt būvniecības nozares finanšu radītājus un veikt SIA “Moduss Group” finanšu analīzi, lai novērtētu tā finansiālo stāvokli un izstrādātu priekšlikumus finanšu radītāju uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļa tiek pētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā ir analizēta SIA “Moduss Group” saimnieciskā darbība. Trešajā nodaļā ir novērtēts uzņēmuma finanšu stāvoklis. Darba nobeigumā ir izstrādātas praktiskās rekomendācijas, lai mazinātu bankrota iespēju un palielināt uzņēmuma likviditāti, secinājumi un priekšlikumi par pamatlīdzekļiem, krājumu uzskaiti un šaubīgo vai bezcerīgo debitoru parādiem.

The aim of the Diploma Thesis is to evaluate the financial indicators of the construction industry, based on the methods of financial analysis, described in the special literature. And to perform financial analysis of SIA “Moduss Group” liquidity and to access and develop proposals for improving financial indicators. The Diploma Thesis consists of three chapters. The first chapter analyses the theoretical aspects of financial analysis. The second chapter analyses the economic activity of SIA “Moduss Group”. The third chapter accesses the company's financial state. At the end of the Diploma Thesis practical recommendations are developed to reduce the possibility of bankruptcy and increase the company's liquidity, conclusions and proposals on fixed assets, inventory accounting and doubtful or bad debts.
Analysis and improvement of the financial position of SIA “Moduss Group”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; līdzekļu aprite; kapitāla struktūra