Drošas tīmekļa lietotnes izstrāde izmantojot JAVA programmēšanas valodu - Ķīvītis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Internetu ar katru dienu izmanto vairāk cilvēku un uzņēmumu. Pieaugošā lietotāju skaita fonā aug arī tīmeklī izvietoto vietņu skaits. Ar katru jaunu vietni kibernoziedzniekiem paliek vairāk mērķu uzbrukumiem. Lai datorlauži nespētu piekļūt datiem, kas glabājas uz servera, kurā izvietota programmatūra, tīmekļa vietni jāaizsargā. Darbā tiks izpētīti bīstamākie tīmekļa programmatūras ievainojumi un iespējas tos novērst. Tiks apskatīti arī daži informācijas tehnoloģiju drošības standarti. Pētījuma mērķis ir izveidot nelielu tīmekļa vietni, kas būtu aizsargāta no bīstamākajiem ievainojumiem un apkopot iegūto pieredzi.

Internet is being used by more and more people and companies every day. As user count grows, website count also grows. Every new website is new target for cyber criminals’ attack. To deny hackers access to data which is stored on hosting server, websites must be protected. Most dangerous vulnerabilities and countermeasures will be researched in this work. Some information technology standards will be examined. Purpose of work is to develop simple website which will be protected from most dangerous vulnerabilities and to summarize received experience.
Developing secure web applications using JAVA programming language
Keywords: Datorzinātne; tīmeklis; vietne; drošība; Java