Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu tiesiskā regulējuma problemātika un pilnveidošanas iespējas - Puķītis, Elgars (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba „Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu tiesiskā regulējuma problemātika un pilnveidošanas iespējas” mērķis ir identificēt ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumu saistītās juridiskās problēmas un izstrādāt to risinājumus. Lai sasniegtu minēto mērķi, maģistra darbā ir analizēti sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu veikšanai piemērojamo normatīvie akti un judikatūra, konstatētas un raksturotas praksē biežāk sastopamās problēmas un likumsakarības, noskaidroti problēmu rašanās cēloņi, raksturotas to izraisītās sekas un piedāvāti esošo problēmu risinājumi. Maģistra darba rezultāti, tajā skaitā konstatēto juridisko problēmu risinājumi ir izklāstīti 6 kopsavilkuma tēzēs.

The aim of the Master Thesis “Legal regulation problems and opportunities for improvement of procurement of public service providers” is to identify legal issues related to law on the procurement of public service providers and develop solutions. In order to achieve the aim applicable regulations and law for performance of procurement of public service providers have been analysed, the most frequent problems and regularities in practice identified and described, causes of the problems cleared, the consequences described and solutions for existing problems offered. The results of the Master Thesis, including solutions of recognized legal issues have been set out in six summary abstracts.
Legal regulation problems and opportunities for improvement of procurement of public service providers
Keywords: Juridiskā zinātne; sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumi; „zemsliekšņu” iepirkums; iepirkuma komisija; interešu konflikts; iekšējie darījumi