Purvu taku raksturojums un to nozīme Latvijā - Naktiņa, Elvīra (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir "Purvu taku raksturojums un to nozīme Latvijā", kura ietvaros tiek apkopota informācija par Latvijā sastopamajā purva takām. Darba gaitā tika izvēlētas 7 purva takas, kuras tika apsekotas un detalizētāk analizētas. Pētījuma mērķis ir noskaidrot Latvijas purvu taku raksturu un novērtēt to nozīmi sabiedrības izglītošanā. Bakalaura darba ietvaros veikto pētījumu rezultāti ļauj iegūt padziļinātu priekšstatu par Latvijas purvu taku raksturu un novērtēt to nozīmi sabiedrības izglītošanā. Atslēgas vārdi: augstā tipa purvi, mikroreljefs, sfagni, laipa, skatu tornis, izziņas taka

In bachelor`s thesis „Characterization of mire trails and their significance in Latvia” information about all mire trails in Latvia were summarized. In research 7 mire trails were surveyed and analyzed in details. The aim of study is to estimate character of mire trails and their importance in education processes of the society. Mire trails represent the unique mire landscapes and vegetation of the Latvia, educates the society about their importance and helps to save the mires. Keywords: raised bogs, micro relief, Sphagnum, pathway, watchtower, cognitive trail.
Characterization of mire trails and their significance in Latvia
Keywords: Ģeogrāfija