Sulfonētu poli(ēter ēter ketonu) un jonu šķidrumu kompozītmembrānu stabilitāte elektrolītu ūdens šķīdumos - Kāne, Marta (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs 39 lappuses, 21 attēli, 10 tabulas, 26 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā apkopota informācija par poli(ēter ēter ketonu), tā sulfonēšanas reakciju. Tika veikta poli(ēter ēter ketona) sulfonēšanas reakcija, iegūtas sulfonētu poli(ēter ēter ketonu) un jonu šķidrumu kompozītu membrānas ar dažādām jonu šķidrumu koncentrācijām. Tika nomērīta SPĒĒK-JŠ kompozītmembrānu elektrovadītspēja pirms un pēc izturēšanas elektrolītu šķīdumā. Tika pārbaudīta šo membrānu masas un biezuma izmaiņas, kā arī tika uzņemtas TGA līknes

Major thesis, 39 pages, 21 pictures, 10 tables, 26 references. In latvian. This work contains information about poly(ether ether ketone), its sulfonation reaction. In the experimental part PEEK was sulfonated, obtained SPEEK and ionic liquid composite membranes with various ionic liquid concentration. There were obtained SPEEK and ionic liquid composite membrane conductivity in water and electolyte environment. There were measured membrane mass and thickness changes, as well as obtained TGA graph.
Stability of sulfonated poly(ether ether ketone) and ionic liquid composite membranes in electrolyte water solutions
Keywords: Ķīmija; SULFONĒTS POLI(ĒTER ĒTER KETONS); POLI(ĒTER ĒTER KETONS); SULFONĒŠANA; SULFONĒŠANAS PAKĀPE; ELEKTROVADĪTSPĒJA