Uz mezglu balstīta signālu analīzes programmatūra - Agarkovs, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2025)
Programmatūra “SigProc” ir signālu analīzes un apstrādes algoritmu redaktors un izpildītājs, kas ļauj veidot algoritmus kuri analīzē, apstrādā, modificē un vizualizē signālus no dažādiem avotiem ar algoritmu palīdzību. Šī programma realizē datu plūsmas programmēšanas paradigmu, kuras pamatā ir ideja attēlot algoritmus kā virzītu grafu, kur mezgli vai virsotnes ir operācijas un dati plūst gar šķautnēm. Šāda pieeja ļauj ātri un vienkārši veidot lielus un sarežģītus apstrādes algoritmus. Programmatūra uzrakstīta C++ valoda izmantojot Qt grafisko lietotāju bibliotēku.

The software “SigProc” is an editor and executor of signal analysis and processing algorithms, which allows you to create algorithms that analyze, process, modify and visualize signals from various sources with the help of algorithms. This program implements the data flow programming paradigm, which is based on the idea of representing algorithms as a directed graph, where nodes or vertices are operations and data flows along edges. Such an approach allows you to quickly and easily create large and complex processing algorithms. The software is written in C++ using the Qt graphical user library.
Node based signal analysis software
Keywords: Datorzinātne; signāls; apstrāde; C++; Qt