Rīgas apkaimju pagalmu labiekārtojuma piemērotība senioriem: Juglas un Ķengaraga piemēri - Dambīte, Helija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā aplūkota tēma “Rīgas apkaimju pagalmu labiekārtojuma piemērotība senioriem: Juglas un Ķengaraga piemēri“. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot un analizēt Rīgas pilsētas Juglas un Ķengaraga apkaimju pagalmu labiekārtojumu, atbilstoši senioru vajadzībām. Mērķa sasniegšanai izvirzīti noteikti uzdevumi: raksturot publiskās telpas, vides kvalitātes, labiekārtojuma un senioru jēdzienu teorētiskās nostādnes; apskatīt un analizēt līdzvērtīgus pētījumus starptautiskā un lokālā mērogā; raksturot pētījumā ietvertās Rīgas apkaimes, analizējot tām saistošo iestāžu izdoto dokumentūru; izvērst un īstenot pētījumu, izmantojot kvantitatīvās un kvalitatīvās pētniecības metodes - lauka apstākļos, veicot novērojumu, anketēšanu un intervijas, un kamerāli - izgatavot kartogrāfiskos materiālus, kā arī veikt datu analīzi. Pētījuma noslēguma daļā ir apkopoti un izvērtēti rezultāti, atbilstoši senioru sociālās grupas vajadzībām. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām, vienpadsmit apakšnodaļām, 51 lappusēm un trīs pielikumiem. Atslēgvārdi: Rīgas apkaimes, publiskā telpa, vides kvalitāte, labiekārtojums, seniori, Jugla, Ķengarags

Bachelor paper deals with a subject “The suitability of the utilities/commodities for seniors in Riga neighbourhood: Jugla and Ķengarags examples”. The work aims to clarify and analyse the Riga city Neighbourhoods value, according to the seniors needs. To achieve the objective are listed certain tasks: to describe the theoretical aspects of public spaces, environmental quality, development and seniors concept; view and analyze equivalent studies in international and local level; to describe the study analysing the Riga neighborhood, issued by the authorities of the documents binding them; to develop and implement the study using quantitative and qualitative research methods - field conditions, observation, opinion polls and interviews, and cameral - to produce cartographic materials, as well as perform data analysis. The final part of the study summarizes and evaluates the research results, according to a senior social group needs. Bachelor paper consists of four chapters, eleven sections, 50 pages and three appendixes. Keywords: Riga neighborhood, public space, environmental quality, courtyard commodity, seniors, Jugla, Ķengarags
The suitability of the utilities/commodities for seniors in Riga neighbourhood: Jugla and Ķengarags examples
Keywords: Ģeogrāfija; apkaimes; Ķengarags; vides kvalitāte; labiekārtojums; seniori