Zīmolu "Produktupiegade.lv" un "Augļu serviss" komunikācija sociālā medija platformā "Facebook" - Arone, Annika (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā analizēta zīmolu “Augļu serviss” un “Produktupiegade.lv” komunikācija sociālo mediju platformā Facebook. Darba mērķis ir noskaidrot, kāda ir abu uzņēmumu komunikācija, kā arī to, kura uzņēmuma komunikācija ir izveidojusies veiksmīgāka, balstoties uz teoriju un pētījumā analizēto. Darba teorētisko daļu veido trīs akadēmiski literatūras apkopojumi par sociālajiem medijiem, zīmolu un metodoloģija. Visām trīs lielajām nodaļām ir arī apakšnodaļas. Pētnieciskajā daļā tiks izmantotas trīs metodes – kvantitatīvā kontentanalīze, daļēji strukturētas intervijas un aptauja. Pētījumā iegūtie rezultāti ļāva secināt, ka abu uzņēmumu komunikācija Facebook platformā ir veiksmīga, taču abiem uzņēmumiem noderētu vēl vairāk izpētīt savu mērķauditoriju un pārdomāt satura dažādību.

In the bachelor's thesis, the communication of the brands “Augļu serviss” and “Produktupiegade.lv” on Facebook platform is analyzed. The aim of the work is to find out what the communication of these two companies is, also which company’s communication has become more successful, based on the theory and analysis of the study. The theoretical part of the dissertation consists of three collections of academic literature on social media, branding and methodology. All three major chapters also have subdivisions. Three methods will be used in the research part - quantitative content analysis, semi-structured interviews, and survey. The results of the study led to the conclusion that the communication on the Facebook of both companies is successful, but it would be useful for both companies to further explore their target audience and reflect on the diversity of content.
Communication of the brands “Produktupiegade.lv” and “Augļu serviss” on social media platform “Facebook”
Keywords: Komunikācijas zinātne; zīmolu komunikācija; Facebook; sociālie mediji; e-komercija