Ģeometriskā programmēšana - Stoikeviča, Daniela (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis ir aprakstīt ģeometriskās programmēšanas teoriju un parādīt, kā var atrisināt ģeometriskās programmēšanas uzdevumus. Darbā ir aprakstīts posinoma jēdziens, ģeometriskā vidējā nevienādība, duālā funkcija un ar to saistītās teorēmas, beznosacījumu ģeometriskās programmēšanas uzdevums un nosacīto ekstrēmu ģeometriskās programmēšanas uzdevums. Kā arī ar piemēra palīdzību ir parādīta ģeometriskās programmēšanas saistība ar lineārās programmēšanas uzdevumu. Izstrādāts Wolfram Mathematica programmas kods beznosacījumu ģeometriskās programmēšanas uzdevumu atrisināšanai.

The aim of this work is to describe the theory of geometric programming and show how geometric programming problem can be solved. In this work is described the concept of posinomyal, geometric inequality, the dual function and theorems related to it, the unconstrained geometric programming problem and the constrained geometric programming problem. What is more, in this work with an example is shown the geometric programming relationship with linear programming problem. The program code for solving unconstrained geometric programming problem is designed in Wolfram Mathematica.
Geometric programming
Keywords: Matemātika; posinoms; ģeometriskā vidējā nevienādība; duālā funkcija; beznosacījumu ģeometriskās programmēšanas uzdevums; nosacīto ekstrēmu ģeometriskās programmēšanas uzdevums