Savstarpējais lietu apmaiņas portāls - Rozenfelds, Dairis (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbā ir izstrādāts apmaiņas sludinājumu portāls, kur lietotāji tiek iedalīti trīs grupās. Pirmajai grupai pieder lietotāji, kas nav reģistrējušies vai pieslēgušies portālam. Šiem lietotājiem ir piekļuve tikai apskatīt reģistrētās preces. Otrā grupa ir lietotāji, kas vēlas atbrīvoties no nevajadzīgām mantām, bet nezina pret kādu tieši preci. Lietotāji piereģistrē savas preces, kuras vēlas apmainīt un ir iespējams pielikt klāt naudas summu, cik par tām papildus vēlas iegūt (nav obligāts lauks). Lietotājam ir izvēle vai nu gaidīt, kad kāds viņam piedāvās savu piedāvājumu vai arī pats var skatīties citu piedāvājumus un piedāvāt savu preci/ preces. Trešā grupa ir lietotāji, kuri vēlas mainīt savu mantu pret kādu konkrētu preci. Lietotājs var atzīmēt kritērijus, kādu preci meklē, un viņam atnāks paziņojums, ja kāds portālā būs ievietojis līdzīgu preci viņa meklētajam. Portāls ir paredzēts lietotājiem, kuri vēlas apmainīt savas vecās, nevajadzīgās preces pret ko jaunu (piemēram, apmainīt savu izlasīto grāmatu pret kādu neizlasītu) vai lietotājiem, kas meklē kāda konkrēta veida preces (piemēram, māmiņa meklē bērnam ratiņus, tāpēc gaida paziņojumu, kad kāds ievietos sludinājumu, lai izteiktu savu piedāvājumu). Portāla mērķis ir atvieglot lietotāju mantu apmaiņas procesu, ziņot lietotājiem, ja viņu meklētais ir atrasts, un apvienot visus mantu mainītājus vienuviet.

The qualification work consists of a website for trading. The website consists of three user groups. The first group consists of users who aren’t registered or authenticated in the system and therefore are only allowed to view registered the commodities. The second group consists of users who want to get rid of their old, useless things but they do not know what kind of item they want in return. The users register the commodity they want to trade and can add extra money they wish to receive (this field is optional). The user can either wait for an offer offered to him or look himself what others are offering and offer his item/ items. The third group consists of users who want to exchange their item for a specific good. A user can register the good he is looking for, and he will receive a notification if anyone has uploaded an item corresponding the criteria. The website beneficial for users who want to exchange their old belongings (e.g. trading a read book for an unread one) or for users looking for a specific item (e.g. a mother looking for a trolley, thus, she waits for someone to upload such an offer). The aim of the website is to ease the process of trading, notify the users if their searched item is found and to connect all traders in one place.
Mutual item trading portal
Keywords: Datorzinātne; apmaiņa; sludinājums; portāls; piedāvājums; favorīts