ETL procesu realizācijas un automatizācijas iespējas uz mākoņdatošanas platformām - Maļejevs, Jegors (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba mērķis ir aplūkot iespējas realizēt un automatizēt ETL datu apstrādes procesus uz dažādām mākoņdatošanas platformām. Darba ietvaros tiek veikts teorētiskais pārskats par ETL procesu būtību un to nepieciešamo darbību, kā arī tiek aplūkotas priekšrocības datu apstrādes veikšanai uz mākoņdatošanas platformām. Darbā arī tiek veikts pārskats par pieejamajiem rīkiem un pakalpojumiem datu apstrādes jomā uz populārākajām mākoņdatošanas platformām – Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud. ETL procesu realizācijai un automatizācijai tiek izveidota datu apstrādes sistēma uz Amazon Web Services mākoņdatošanas platformas, lai veiktu praktisku apskatu par pieejamajiem rīkiem un pakalpojumiem ETL procesiem uz mākoņdatošanas platformas.

The following paper examines the possibilities to implement and automate ETL data processing on various cloud computing platforms. The paper looks at the theoretical aspects of ETL processes and their functionality, as well as the advantages of performing data processing on cloud computing platforms. The paper also describes the available data processing tools and services on the most popular cloud computing platforms – Amazon Web Services, Microsoft Azure and Google Cloud. A data processing system is created on Amazon Web Services to give a practical insight into available ETL tools and services on a cloud computing platform.
ETL process implementation and automation capabilities on cloud computing platforms
Keywords: Datorzinātne; mākoņdatošana; ETL; automatizācija; datu apstrāde