Iekšējās kontroles vide uzņēmumā SIA “RDV” un nepieciešamie uzlabojumi iekšējā kontroles sistēmā - Berga, Santa (Latvijas Universitāte, 2019)
Uzņēmuma iekšējās kontroles vides novērtēšanai un iekšējās kontroles sistēmas izveidei ir būtiska loma uzņēmuma tālākai attīstībai, jo tā palīdz laicīgi identificēt iespējamos riskus uzņēmumā un uzsākt to novēršanu, kā arī palīdz uzņēmuma vadībai skaidri definēt uzņēmuma mērķus un pārraudzīt uzņēmuma darbību. Diplomdarba mērķis, izpētot SIA „RDV” iekšējās kontroles sistēmu un tās vidi, ir novērtēt uzņēmuma kontroles sistēmas atbilstību teorētiskajām prasībām un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma iekšējās kontroles uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no trim nodaļām: teorētiskā, uzņēmuma saimnieciskās darbības raksturojuma un iekšējās kontroles sistēmas izpētes. Diplomdarba nobeigumā tika apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi SIA „RDV” iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanai.

The assessment of the company's internal control environment and the establishment of an internal control system play an important role in further developing the company, as it helps to timely identify potential risks in the company and begin to eliminate them, and helps the company's management to clearly define the company's objectives and monitor the company's operations. The aim of the diploma paper, examining the internal control system of SIA "RDV" and its environment, is to assess the compliance of the company control system with the theoretical requirements and to develop proposals for improving the internal control of the company. Diploma paper consists of three sections: theoretical, business characteristics and internal control system research. At the end of the diploma paper, the conclusions were summarized and proposals for improvement of the internal control system of SIA "RDV" were developed.
Internal control environment in the company Ltd. "RDV" and needed improvements in the internal control system
Keywords: Ekonomika; iekšējā kontrole; sistēma; analīze; rādītājs; risks