Latviešu tautas pasakas- 5-6 gadus vecu bērnu emocionālo prasmju veicinātājas - Jaunzeme, Anna (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba autore: Anna Jaunzeme Kvalifikācijas darba nosaukums: Latviešu tautas pasakas- 5-6 gadus vecu bērnu emocionālo prasmju veicinātājas. Kvalifikācijas darba mērķis: Izpētīt, kā latviešu tautas pasakas var veicināt 5-6 gadus vecu bērnu emocionālās prasmes, konkrēti dusmu vadīšanu. Kvalifikācijas darbs sastāv no četrām nodaļām un četrām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstīts par emocionālo prasmju būtību un to sekmēšanas iespējām, otrajā nodaļā ir aprakstīts piecu līdz sešu gadus vecu bērnu raksturojums pētāmās problēmas aspektā. Trešajā nodaļā ir aprakstīta pasaku nozīme emocionālo prasmju veicināšanā, ceturtajā nodaļā ir aprakstīts empīriskais pētījums par latviešu tautas pasakām kā piecu līdz sešu gadus vecu bērnu emocionālo prasmju veicinātājām, konkrēti dusmu vadīšanas veicināšanu. Atslēgas vārdi: emocionālās prasmes, dusmas, pasakas, piecu līdz sešus gadus veci bērni.

Author of the qualification work: Anna Jaunzeme Title of the qualification work: Latvian fairy tales – promoters of emotional skills of 5 to 6 year old children. Aim of the qualification work: To research how Latvian fairy tales could develop 5-6 year old children emotional skills, particularly- anger. The Qualification work consists of 4 chapters and 4 subsections. In the first chapter description of emotional skills is given along with possibilities for their development. In the second chapter description of 5 to 6 year old children characteristics is given in the light of researchable problem. The third chapter describes fairy tales’ importance in the development of emotional skills. The fourth chapter gives empiric research how Latvian fairy tales develop 5 to 6 year old children emotional skills, particularly- anger management. Key words: emotional skills, anger, fairy tales, 5 to 6 years old children.
Latvian fairy tales- promoters of emotional skills of 5-6 year old children
Keywords: Pedagoģija; emocionālās prasme; dusmas; pasakas; piecu līdz sešus gadus veci bērni