SQL optimizēšana meklēšanas formai - Tretjakovs, Andris (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba temats ir SQL vaicājumu veiktspējas uzlabošana. Šajā gadījumā vaicājums ir Latvenergo norēķinu sistēmas meklēšanas formas pieprasījums datu bāzei, kuram jāatgriež klienti vai to objekti, kas atbilst izvirzītajiem nosacījumiem. Sākot darbu pie šīs problēmas izvirzītie mērķi bija novērst kļūdas atgriežamajos datus un panākt, lai dati tiktu atgriezti tik ātri, lai rezultātus varētu izmantot darbinieki, kas strādā klientu apkalpošanas centrā. Kā darba rezultāts tika iegūta pakotne, kas meklētos rezultātus ieliek tabulā, kura tiek izmantota rezultātu attēlošanai. Pēc uzlabojumu uzstādīšanas, ja ievadītie parametri ir pietiekoši precīzi, rezultāti tiek atgriezti gandrīz uzreiz pēc meklēšanas uzsākšanas.

This document is about performace tuning of SQL statements. In this case statement comes from Latvenergo billing system as request for data about clients or objects who meets all search criteria. Goals of this work were to fix incorrect returned data and change request statement so result could be used in client serving center. As a result of this work is PL/SQL package which inserts all requested rows in temporary table so it can be displayed to employee who needed it. After patch was aplied, search form returned all rows in less than 1 second after search was launched ifcriteria were enaught good to filter data.
SQL optimizing for searching form
Keywords: Datorzinātne