Imanta Freiberga ieguldījums informācijas sabiedrības attīstībā Latvijā - Ogorodņikova, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētnieciskā darba mērķis ir noskaidrot Imanta Freiberga ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstības procesos Latvijā, tāpēc teorētiskajā daļā tiek skatīts jēdziena „informācijas sabiedrība” definējums un attīstība, personības psiholoģiskais aspekts, pētot personības iezīmju teorijas. Empīriskajā daļa tiek veikta Centrālās statistikas pārvaldes datu analīze, lai noskaidrotu Latvijas informācijas sabiedrības attīstību datoru un interneta izmantošanas jomā, izanalizēta Imanta Freiberga darbība, pētot preses un interneta publikācijas 2005., 2006. un 2007. gadā, lai secinātu, kādu ieguldījumu viņš ir devis informācijas sabiedrības attīstībā Latvijā. Temata empīriskās bāzes izpēte veikta pēc datu kvantitatīvās un datu kvalitatīvās analīzes.

The aim of the research is analyze Investment of Imants Freiberg's development of information society processes in Latvia, for that in theoretical part is analyze concept "information society" definition and development, person's psychological aspect, analyze person's characteristic theories. In empirical part there is Central Statistic department data analysis, to research progress in Latvia's information society in computers and internet uses area, analyzed Imants Freiberg's activity, studying press and internet publications of the years 2005, 2006 and 2007 to conclude what investment he has gave in development of information society in Latvia. Empirical basis research has been analyzed by data quantitative and qualitative data.
Investment of Imants Freibergs in Development of Information Society in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne