Sociālais darbinieks kā mediators ģimenes konfliktsituācijā - Pīlipa, Natālija (Latvijas Universitāte, 2010)
Pētījumā autores analizē sociālā darbinieka kā mediatora lomu un darbību ģimenes konfliktsituāciju risināšanā. Pētījuma mērķis ir pētīt sociālā darbinieka kā mediatora darbību ģimenes konfliktsituācijās. Plašāka uzmanība tiek pievērsta sociālā darbinieka izmantotajām metodēm un pieejām ģimenes konfliktsituāciju risināšanas gaitā. Tiek veiktas intervijas ar Rīgas pilsētas sociālo dienestu un dienas centru sociālā darba speciālistiem, kuri ikdienā veic darbu ar ģimenēm. Lai veiktu padziļinātāku pētījumu par sociālo darbinieku kā mediatoru ģimenes konfliktsituācijās, tiek organizēta fokusgrupa. Darbā izmantotās pētniecības metodes: teorētiskās literatūras analīze, intervija, fokusgrupa. Tiek izmantota arī nacionālo un starptautisko mediācijas apvienību un asociāciju mājas lapās un citos interneta resursos pieejamā informācija. Atslēgas vārdi: sociālais darbs, mediācija, mediators, ģimene, konflikts.

The authors of the research analyse the role and the action of social worker as a mediator in managing family conflictsituations. The aim of the research is to find a social worker role as a mediator in family conflictsituations. The methods and approaches in family conflictsituations management of social worker used are more accented. Empirical researh includes interviews of social work proffesionals working with families in the social services and day centres of Riga city. For studying the research topic more deepen, the focusgroup is organised. Research methods used in the paper – analyse of the teoretical literature, interview, focusgroup. Information available in the web-sites of the national and international organizations and associations of mediation and other internet sources is used as an extra recource. Keywords: social work, mediation, mediator, family, conflict.
Social Worker as Mediator in Family Conflictsituations
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija