Baltijas akciju sabiedrību finanšu rādītāju mijiedarbība ar akciju cenu - Gļauda, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2015)
Akciju tirgū tiek lietoti daudz un dažādi finanšu rādītāji uzņēmumu novērtēšanā, lai sniegtu priekšstatu par uzņēmuma rezultātiem. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz zinātniskās literatūras izpēti, novērtēt uzņēmumu finanšu rādītāju mijiedarbu ar akciju tirgus cenu, izdarīt secinājumus un, pamatojoties uz iegūtiem rezultātiem, sniegt priekšlikumus par investēšanas procesa pilnveidošanu. Iegūtie rezultāti norāda uz to, ka katram uzņemumam ir savi nozīmīgākie finašu rādītāji, bet ar noteiktām tendencēm, kuras apstiprinājās pētot visus nozares uzņēmumus kopā.

There are different financial indicators used for company evaluation, for showing preview about the company financial results. The aim of Bachelor's work is based on research literature, to evaluate the company's financial performance for the interaction with the stock market price, and draw conclusions based on the results obtained to make proposals for the improvement of the investment process. The results point out, that each company has its own major financial indicators, but with certain trends it is confirmed with all the companies in the sector together.
Baltic stock market participants financial results interaction with the stock price
Keywords: Ekonomika