Apmiglojuma jutība un adaptācija miopijas gadījumā - Štolcere, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 51 lappuses. Tas satur 39 attēlus, 2 tabulas, 25 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: noskaidrot, kā datorā simulēts apmiglojums ietekmē apmiglojuma jutību un kā apmiglojuma adaptācija ietekmē redzes asumu un kontrastjutību miopijas gadījumā. Darba uzdevumi: noteikt apmiglojuma uztveres sliekšņus ar labāko iespējamo korekciju un ar 1,00 D inducētu apmiglojumu; noteikt redzes asumu un kontrastjutību pirms un pēc 30 minūšu apmiglojuma adaptācijas. Rezultāti: Miopijas grupā, izmantojot lielākā izmēra stimulu, apmiglojuma jutība pieauga 1,6 – 2,6 reizes un pēc apmiglojuma adaptācijas redzes asums palielinājās par aptuveni 31 %. Atslēgas vārdi: Miopija, apmiglojuma jutība, apmiglojuma adaptācija, apmiglojuma uztveres sliekšņi

Bachelor thesis is written on 51 pages by computer in Latvian. It contains 39 figures, 2 tables, 25 references to literature sources. Aim: to determine how computerized blur affects blur sensitivity and how blur adapation affects visual acuity and contrast sensitivity in myopes. Terms of reference: to determine blur thresholds using the best possible correction and 1,00 D induced blur; to determine visual acuity and contrast sensitivity before and after 30 minutes of blur adaptation. Results: Using the largest stimulus blur sensitivity increased about 1,6 - 2,6 times and visual acuity increased by 31 % after blur adaptation in myopes. Key words: Myopia, blur sensitivity, blur adaptation, blur thresholds
Blur sensitivity and adaptation in myopes
Keywords: Fizika