Ārvalstu banku kapitāla ietekme uz Latvijas tautsaimniecību - Medvedevs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā tiek analizēta ārvalstu banku kapitāla ietekme uz Latvijas komercbanku darbību un Latvijas tautsaimniecību, veicot atsevišķu rādītāju salīdzināšanu ar citām valstīm. Iegūtie rezultāti liecina par augstu ārvalstu kapitāla īpatsvaru Latvijas komercbankās, kas priekšnosaka tirgus virzību izmantojot kredītu kā rīku savu mērķu sasniegšanā. Rezultātā tautsaimniecības nozaru aizdevumu struktūrā parādās slikti blakusefekti, kurus raksturo produktivitātes un pievienotās vērtības rādītāju dinamika. Nevienmērīga resursu sadale, ārvalstu aktīvu mobilitāte un augstais atalgojums finanšu sektorā destabilizē Latvijas tautsaimniecības ilgtspējīgas attīstības perspektīvas. Taču ārvalstu kapitāla bankas sniedz ne tikai grandiozu ieguldījumu banku sektora attīstībā, bet arī uzlabo ekonomisko subjektu piesātinājumu ar finanšu resursiem. Darba sastāvs:74.lpp., 15 tabulas, 9 attēli, ievads, 5.nodaļas, 34. literatūras avoti, secinājumi un priekšlikumi, kas apkopoti darba nobeigumā.

Impact of the capital of foreign banks on the operation of the Latvian commercial banks and economy of Latvia is analysed in the paper by comparing certain indicators with other countries. The acquired results show on high proportion of the foreign capital in the commercial banks of Latvia, which pre-determines the course of the market, when using a credit as a tool for achievement of your targets. As a result of that bad side effects appear in the loan structure of economic sectors, which are characterised by dynamics of indicators for productivity and added value. Unequal distribution of resources, mobility of foreign assets and high remuneration in the financial industry destabilize the sustainable development perspectives of the Latvian economy. But the foreign capital banks provide not only with huge investment to the development of the banking sector, but also improve the saturation of economical subjects with financial resources. Volume of the work: 74 pages, 15 tables, 9 images, introduction, 5 chapters,34 sources of literature, conclusions and recommendations, which are collected at the end of the paper.
The impact of foreign banks capital entry on Latvian economy
Keywords: Ekonomika; Ārvalstu kapitāls; kredīts; tautsaimniecība; ekonomiskie subjekti; pievienotā vertība