Valsts civildienesta attiecību izbeigšana Latvijā. - Krasovskis, Juris (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā analizēts valsts civildienesta jēdziens, valsts civildienesta izpratne un uzbūve Latvijā. Darbā ietverta Valsts civildienesta likumā noteikto valsts civildienesta attiecību izbeigšanas pamatu analīze, identificētas tiesiskajā regulējumā un tiesu praksē pastāvošās nepilnības un ieteikti iespējamie risinājumi to novēršanai. Ņemot vērā 2008. – 2009.gadā Latvijā veikto plašo publiskajā sektorā nodarbināto skaita samazināšanu, lielāka uzmanība maģistra darbā pievērsta problēmām, kas saistītas ar valsts civildienesta attiecību izbeigšanu sakarā ar ierēdņu skaita samazināšanu. Autors izvirza vairākus priekšlikumus Valsts civildienesta likumā izdarāmajiem grozījumiem, kas novērstu tiesību normu nesaskaņotību. Tāpat autors sniedz priekšlikumus atsevišķu Valsts civildienesta likuma normu interpretācijai, tostarp, piedāvājot mainīt iedibināto iestāžu un tiesu praksi.

Master thesis „Termination of state civil service relations in Latvia” deals with an analysis of the concept of state civil service, the perception and structure of state civil service in Latvia. The thesis contains an analysis of grounds for termination of state civil service relations inscribed in State Civil Service Law. The author points out shortcomings found in legislation and case law and puts forward possible solutions to overcome them. Given the extensive workforce reductions made in public sector in Latvia in the year 2008 and 2009 emphasis is put on the issues concerning termination of state civil service relations due to reduction of number of state civil servants. The author raises a number of proposals for necessary amendments to State Civil Service Law to prevent inconsistency of legislation. The author also provides several suggestions for interpreting provisions of State Civil Service Law and offers to alter institutional and judicial practice.
Termination of state civil service relations in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne