Definīcijas juridisko terminu vārdnīcās - Pahomova, Anna (Latvijas Universitāte, 2018)
Šajā bakalaura darbā tiek pētītas definīcijas no juridisko terminu vārdnīcām; it īpaši to veidi un atšķirības. Definīcijas tiek izmantotas, lai saprastu šķirkļus, tāpēc definīcijas ir skaidrojošo vārdnīcu neatņemama sastāvdaļa. Ir svarīgi klasificēt un analizēt definīcijas, kas izmantotas juridisko terminu vārdnīcās, to īpatnības un īpašības. Lai sasniegtu mērķi, tika izmantota kvalitatīva un kvantitatīva analīze. Analīzes rezultāti liecina, ka dažādās juridisko terminu vārdnīcās definīcijas būtiski neatšķiras. Turklāt tradicionālo definīciju veids ir visbiežāk sastopams juridisko terminu vārdnīcās. Pētījums liecina, ka ir perspektīvas turpmākai izpētei.

The present paper explores definitions in dictionaries of legal terms; especially their types and differences. Definitions are used in order to understand lemmas; so definitions are essential part of an explanatory dictionary. Therefore, it is crucial to classify and analyze definitions used in the dictionaries of legal terms, their peculiarities and characteristics. A qualitative and a quantitative analysis were used in order to achieve the goal. The results of the analysis reveal that definitions do not differ greatly in various dictionaries of legal terms. Moreover, traditional type of definition is used most often in such dictionaries. The research also shows that there are perspectives for further research.
Definitions in Dictionaries of Legal Terms
Keywords: Valodniecība; Dictionary; Definition; Dictionary users; Legal terminology