Sociālās kampaņas "Viss ir norm.a" komunikācijas un auditorijas viedokļu analīze - Mežģirte, Madara (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir sociālās kampaņas “Viss ir norm.a” komunikācijas un auditorijas viedokļu analīze. Darba mērķis ir izpētīt kampaņas komunikāciju un auditorijas viedokli, lai saprastu, vai šī kampaņa ir sasniegusi mērķauditoriju un tai sāk veidoties izpratne par mentālo veselību. Bakalaura darba pētnieciskie jautājumi – vai kampaņa “Viss ir norm.a” ir sasniegusi mērķauditoriju, vai un kā kampaņas ietvaros izveidotie informatīvie video materiāli ir spējuši ietekmēt auditorijas viedokli par mentālo veselību, kāds ir auditorijas viedoklis par kampaņu “Viss ir norm.a”. Teorētiskajā daļā tiks apskatīta veselības komunikācija, kādas ir mentālās slimības, sociālais mārketings, tā raksturojums un veselības mārketings sīkāk, tālāk tiks apskatīta sociālā mārketinga kampaņa, kā tās tiek veidotas un daži piemēri no citām sociālajām kampaņām par mentālo veselību. Pētījuma daļā tiks izmantotas 3 pētījuma metodes – kontentanalīze, aptauja un fokusgrupas diskusija.

The topic of the bachelor's thesis is the analysis of the communication and audience opinions of the social campaign "Viss ir norm.a." The aim of the work is to explore the communication of the campaign and the opinion of the audience in order to understand whether the campaign has reached the target audience and is beginning to develop an understanding of mental health. Research questions of the bachelor's thesis - whether the campaign "Viss ir norm.a" has reached the target audience, whether and how the informative video materials created within the campaign have been able to influence the audience's opinion on mental health, what is the audience's opinion about the campaign "Viss ir norm.a ". The theoretical part is about health communication, what are mental illnesses, social marketing, its characteristics and health marketing in more detail, then the social marketing campaign, how they are formed and some examples from other social campaigns on mental health. In the research part, 3 research methods will be used - content analysis, survey and focus group discussion.
Analysis of communication and audience opinions of the social campaign "Viss ir norm.a"
Keywords: Komunikācijas zinātne; mentālā veselība; sociālais mārketings; sociālā kampaņa; auditorijas viedokļu analīze