Bibliotēka kā vieta mācību darbam - Malnača, Ilze (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Bibliotēka kā vieta mācību darbam”, kurā tiek pētīti studentu akadēmisko bibliotēku lietošanas paradumi. Šī pētījuma mērķis ir noteikt, kas ietekmē studentu mācīšanās paradumus un došanos uz akadēmisko bibliotēku mācīties vai veikt ar pētniecību saistītas aktivitātes. Šajā darbā tika izmantota aksioloģijas jeb vērtību teorija, bibliotēku un informācijas zinātnei atbilstošā kontekstā. Galvenā pētniecības metode ir anketēšana, to papildinot ar interviju. Galvenie rezultāti parāda to, ka bibliotēku lielākoties izmanto, lai mācītos vai studētu. Studenti labprātāk dodas mācīties uz bibliotēku grupās, nevis individuāli. Akadēmisko bibliotēku darba laiks Latvijā tika novērtēts kā nepietiekošs. Kopumā akadēmiskās bibliotēkas Latvijā studentu vidū tiek vērtētas pozitīvi.

The theme of the bachelor's thesis is "Library as a place for study work", in which students' habits of using academic libraries are studied. The aim of this study is to identify what impacts students' learning habits and going to the academic library to learn or carry out research-related activities. The work used a theory of axiology or theory of value, in a context relevant to the Library and Information science. The main research method is questionnaires, supplementing it with an interview. The main results show that the library is mostly used to learn or study. Students prefer to go to a library in groups rather than individually. The working time of academic libraries in Latvia was assessed as insufficient. In general, academic libraries in Latvia are assessed positively among students.
Library as a place for study work
Keywords: Bibliotēkzinātne; akadēmiskā bibliotēka; studijas; vieta mācībām; mācīšanās bibliotēkā